Rólam

Néhány éve egy észtországi utazós blogban csak mellékesen írt a szerző egy, az út mentén felállított nagyméretű hintáról. Itt nálam akkor beakadt valami. Egy óriási hinta amivel biztonságosan át lehet fordulni? Komoly fizikai és egyben mentális kihívásként gondoltam a dologra és rögtön nekiláttam keresni a közelben egy kipróbálható hintát, de nem jártam sikerrel. Egy kalandparkban találtam hasonló szerkezetet, de az csak gyenge utánzat volt és a személyzet se tudta igazán, hogy mit és hogyan kéne csinálni a teljes átforduláshoz. Kipróbáltam, de sikertelen próbálkozás volt.

Mint apró szálka, nem hagyott nyugodni a dolog, így online megkerestem az Estonian Kiiking Association-t és a következő évben egy családi utazást már úgy időzítettem, hogy részt tudjak venni egy egész napos hintázáson. Megismertem néhány elhivatott embert akik működtetik a szövetséget és akik boldogan válaszoltak az összes kérdésemre. Megtetszett a dolog mint sporteszköz és mint közösségi esemény is. Hamarosan megrendeltem a saját hintámat és egy ünnepnapokkal megnyújtott októberi hétvégén a családi egyterű után kötött utánfutóval és három Apatársammal nekivágtunk, hogy kipróbáljuk és hazahozzuk az elkészült hintát.

Itthon azóta egyre több embernek sikerült megmutatnom az óriás hintát, mely nem csak az állóképességet és a koncentrációt kiválóan fejlesztő eszköz, de a használata a próbálkozóknak és a nézőknek is garantálja a remek szórakozást. Keress meg, próbáld ki!

Rólam